search
28 mars, 2017

Föreläsning av Peter Forsman

Förra veckan lyssnade vi och några av våra kunder på Peter Forsman och fick kännedom om hur bedragare anstränger sig för att komma åt våra företags pengar. Som före detta polis blev jag smärtsamt påmind om hur ensamma företagen står mot hot såsom VD-bedrägerier, kreditbedrägerier och bluffakturor. Polisen har varken resurser eller kompetens att reda ut den situation som våra svenska företag har idag.

Det stämmer inte att det är främst småföretagare som drabbas av bluffakturor, det är de som anmäler! 22 % av de företag som betalar bluffakturor omsätter mer än en miljard, 25 % omsätter mellan 51 miljoner upp till en miljard. Endast 5 % drabbar företag som omsätter mindre än 2 miljoner.

En annan problematik som företagare är risken för ”VD-bedrägerier”, det är när någon spoofar VD:ns emailadress eller skriver den väldigt lik och sedan skickar uppmaning till ekonomiavdelningen om att genomföra en betalning.

Fejkade mailadresser används även för att beställa varor. Bedragaren kapar ett legitimt kreditvärdig företag och gör beställningar via internet. Leveransadress ändras senare till en adress som bedragaren förfogar över, medan fakturan går till det kapade bolaget.

(Källa Peter Forsman.)

Har ni bra rutiner för att upptäcka ovan brottslighet i tid?

Vi på CloudPro hjälper er gärna att minska risken för att bli drabbad, och om olyckan är framme, utreda vad som hänt. Vi har kompetens inom våra väggar, men samarbetar också med experter inom området.

Bara att höra av er om ni har några frågor!

Erika Malmberg, 072-549 64 34, erika.malmberg@cloudpro.se.


Du kanske även vill läsa

8 maj, 2018

Hela koncernen på kickoff i Amsterdam

Tillsammans med våra syskonbolag tar vi sikte på ett nytt verksamhetsår, vi ska jobba för att öka vår samverkan inom koncernen för att ...

Fortsätt läsa
5 mars, 2018

Starkt affärsområde blir eget bolag

Combined Excellence satsar vidare på spetserbjudanden och bildar inTechrity AB som tidigare varit ett affärsområde inom CloudPro.

Fortsätt läsa
25 september, 2017

Digitalisering för framtidens företag

”Den accelererande digitaliseringen handlar inte bara om IT och teknik – den kräver såväl förändrat arbets- och förhållningssätt ...

Fortsätt läsa