fbpx
search
15 januari, 2020

Allvarligt säkerhetshål i Windows

Under tisdagskvällen släppte Microsoft sina uppdateringar för januari. Den innefattar bland annat rättning av två allvarliga säkerhetsbrister.

Uppdatera klienter och servrar omgående

Sårbarheten gäller flertalet versioner av operativsystemet Windows. Det hela upptäcktes av den amerikanska säkerhetsmyndigheten NSA och rapporterades till Microsoft.

Rådet är att uppdatera klienter och servrar omgående – då handlar det om uppdatering ”2020-01 Cumulative Update for Windows…”.

CloudPro jobbar redan med kritiska system

CloudPro patchar redan nu kritiska system och kontaktar kunder löpande. Är man som kund orolig och inte hört något så kontakta gärna vår IT-support så hjälper de er.

 

Windows CryptoAPI Spoofing Vulnerability:
Enkelt förklarat så går det att exekvera ”fulsignerad” kod på en dator och datorn tror att koden är korrekt signerad. Även Man-In-The-Middle attacker kan utföras, trots TLS-skydd, vilket innebär att känslig information kan läcka ut.

Läs mer här:
https://portal.msrc.microsoft.com/en-US/security-guidance/advisory/CVE-2020-0601

Windows Remote Desktop Gateway (RD Gateway) Remote Code Execution Vulnerability:
Denna sårbarhet gör att någon kan ta sig in och exekvera egen kod vilket i sin tur ger personen behörighet att installera program, skapa nya användarkonton och få full åtkomst till all data.

Läs mer här:
https://portal.msrc.microsoft.com/en-US/security-guidance/advisory/CVE-2020-0609

Även klienten för Remote Desktop är drabbad:

Läs mer här:

https://portal.msrc.microsoft.com/en-US/security-guidance/advisory/CVE-2020-0611

 


Du kanske även vill läsa

11 januari, 2022

CloudPro i nytt partnerskap med Safestate

Cyberattacker har blivit en del av vardagen för de allra flesta företag. På bara ett år har antalet attacker mer än dubblerats. Med det som ...

Fortsätt läsa
22 december, 2021

Mot ett inspirerande 2022!

En flytt som andas nystart. Kundnöjdhet som vänder uppåt och stort fokus på hur vi skapar bättre affärer ihop med våra kunder.

Fortsätt läsa
17 december, 2021

Microsofts nya avtalsprogram – webinarium

Nästa år kommer Microsoft förändra sina avtalsprogram och priser – därför bjuder vi på CloudPro in er till ett webinarium för att ...

Fortsätt läsa