fbpx
search
15 januari, 2020

Allvarligt säkerhetshål i Windows

Under tisdagskvällen släppte Microsoft sina uppdateringar för januari. Den innefattar bland annat rättning av två allvarliga säkerhetsbrister.

Uppdatera klienter och servrar omgående

Sårbarheten gäller flertalet versioner av operativsystemet Windows. Det hela upptäcktes av den amerikanska säkerhetsmyndigheten NSA och rapporterades till Microsoft.

Rådet är att uppdatera klienter och servrar omgående – då handlar det om uppdatering ”2020-01 Cumulative Update for Windows…”.

CloudPro jobbar redan med kritiska system

CloudPro patchar redan nu kritiska system och kontaktar kunder löpande. Är man som kund orolig och inte hört något så kontakta gärna vår IT-support så hjälper de er.

 

Windows CryptoAPI Spoofing Vulnerability:
Enkelt förklarat så går det att exekvera ”fulsignerad” kod på en dator och datorn tror att koden är korrekt signerad. Även Man-In-The-Middle attacker kan utföras, trots TLS-skydd, vilket innebär att känslig information kan läcka ut.

Läs mer här:
https://portal.msrc.microsoft.com/en-US/security-guidance/advisory/CVE-2020-0601

Windows Remote Desktop Gateway (RD Gateway) Remote Code Execution Vulnerability:
Denna sårbarhet gör att någon kan ta sig in och exekvera egen kod vilket i sin tur ger personen behörighet att installera program, skapa nya användarkonton och få full åtkomst till all data.

Läs mer här:
https://portal.msrc.microsoft.com/en-US/security-guidance/advisory/CVE-2020-0609

Även klienten för Remote Desktop är drabbad:

Läs mer här:

https://portal.msrc.microsoft.com/en-US/security-guidance/advisory/CVE-2020-0611

 


Du kanske även vill läsa

26 februari, 2020

Combined Excellence expanderar

Combined Excellence och Nethouse går samman och skapar ett av de större nordiska kunskapsföretagen inom digital transformation.

Fortsätt läsa
13 januari, 2020

CloudPro förstärker extern IT-support

Nu stärker vi upp med ytterligare en servicetekniker i vår IT-support. Maja Tindemyr Haglin stärker upp CloudPros team för service delivery.

Fortsätt läsa
23 december, 2019

God jul – CloudPro sammanfattar 2019

CloudPro vill passa på att önska alla kunder och partners en riktigt god jul och ett gott nytt år. Vi gör det genom en snabb titt i ...

Fortsätt läsa