fbpx
search
30 november, 2018

Apputvecklare stärker upp Combined Excellence

CloudPros koncern, Combined Excellence – den snabbväxande digitaliseringsexperten – förvärvar Dynamo, en av Nordens ledande aktörer inom mobil apputveckling.

Nytt eko-system av kompetens

– Tillsammans med Combined Excellence får vi ökad kraft att fortsätta växa med tillgång till ett helt nytt eko-system av kompetens och kunder som finns inom koncernen. Vi kan samtidigt också behålla vårt fokus på att attrahera de absolut vassaste utvecklarna, säger Mathias Plank, grundare och ordförande på DYNAMO som planerar att fortsätta vara engagerad i bolagets styrelse även efter överlåtelsen.

DYNAMO var ett av de första svenska bolag som började utveckla appar när Apple lanserade sin App Store för drygt 10 år sedan. De sista åren har bolaget vuxit snabbt och även hunnit med att knoppa av det snabbväxande fintechbolaget ”Kaching”.

En heltäckande erbjudandekarta

DYNAMO har varit och är framgångsrika med att attrahera blytunga mobilutvecklare, många med internationell erfarenhet och bolaget har även varit drivande i den heta debatten kring Migrationsverkets regler kring arbetskraftsinvandring.

– Som mest var det över 30 olika nationaliteter som arbetade på vårt kontor i centrala Stockholm. När vår stjärnutvecklare Tayyab Shabab utvisades från Sverige, för att en tidigare arbetsgivare hade betalt in för lite pension, så valde vi att protestera högljutt, säger Jörgen Eng, VD på DYNAMO.

DYNAMO, med sin unika spetskompetens inom mobilutveckling blir ett välkommet tillskott i vårt digitala pussel och eko-system när vi bygger vidare för att skapa en heltäckande erbjudandekarta av expertbolag. Vi arbetar för att, via våra expertbolag, erbjuda våra kunder det yttersta inom digitalisering. Vårt fokus är att skapa ett komplett ekosystem av digitaliseringsexperter med fokus på att kunna leverera nya möjligheter som en förflyttning till vad framtidens datadrivna affärsmodeller erbjuder.

Niklas Hellberg, ordförande för Combined Excellence.

– Med förvärvet av DYNAMO stärker vi vårt erbjudande inom mobilutveckling och vårt segment ”Digital Experience” där vi även fortsättningsvis har ambitionen att fortsätta växa snabbare än marknaden. Vi stärker även vår närvaro i Stockholm med sina dryga 40 utvecklare, fortsätter Niklas Hellberg.

Niklas Hellberg, Niklas Hellberg, ordförande för Combined Excellence, Mathias Plank, grundare och ordförande, DYNAMO Consulting AB och Oskar Godberg, VD, Combined Excellence AB.

Fokus på expertbolag

– Vår modell med entreprenörskap i samverkan samt fokus på expertbolag med tydliga spetserbjudanden är en framgångsfaktor. En framgångsfaktor som allt fler kunder ser som en styrka men också något som framgångsrika bolag ser som en framtida plattform att fortsätta växa sina bolag inom. Vår affärsmodell är ett modernt sätt att förhålla sig till den snabba förändringstakt vår bransch har. Vi ser olikheterna i våra bolag som en styrka både när det gäller att attrahera framtidens talanger samt ett naturligt sätt att klara av snabb förändring och innovation, säger Oskar Godberg, VD för Combined Excellence.

Läs mer om nyheten i Combined Excellence pressrum.


Du kanske även vill läsa

1 april, 2019

Combined Excellence prisade på 100 grader Karlstad

Koncernen Combined Excellence, där CloudPro ingår, prisades på näringslivsgalan 100 grader Karlstad och fick ta emot Swedbanks företagspris.

Fortsätt läsa
7 mars, 2019

Nu satsar CloudPro på Azure Stack

Säker molnlagring inom Sveriges gränser genom Hosted Azure Stack – tillsammans med CloudPros dokumenterade förmåga att skapa kundnöjdhet ...

Fortsätt läsa
14 januari, 2019

Säkerhetskopiering – flexibelt och enkelt

Nu presenterar CloudPro ett upplägg för Veeam Cloud Connect. Det innebär ett upplägg med ett starkt skydd för fysiska och virtuella servrar ...

Fortsätt läsa