fbpx
search
19 januari, 2021

Återvinning – en viktig del i CloudPros leverans

Dags att uppdatera ditt företags arbetsplatser? Då kan du vara trygg med att CloudPro tar hand om dina uttjänta produkter för återvinning och återanvändning.

Återvinning och återtag IT

Olika verksamheter har olika cykler när det kommer utrustning för arbetsplatser – datorer, skärmar och tillbehör. För CloudPro är det därför viktigt att inkludera återvinning och återtag av IT-produkter i vårt erbjudande. Det innebär att vi kan se till att, för er, uttjänt IT-utrustning återvinns och återanvänds.

Under 2020 innebar det att CloudPro tillsammans med våra kunder stod för en miljöbesparing på 6 986 kg CO₂e. Det motsvarar energi som krävs för att värma upp 28 lägenheter under ett helt år, eller driva 671 kylskåp ett år eller att köra ett helt varv runt jorden med en bil. Det visar siffror från Inrego som CloudPro valt som partner för återvinning och återtag för IT. Uppgifter därifrån visar att 73 procent av utrustningen även kommer till användning igen medan resterande produkter återvinns.

Rutiner för hållbar livscykel för IT-produkter

– I ett stort och globalt perspektiv är det inga enorma siffror, men för oss är det viktigt att inkludera rutiner för en mer hållbar livscykel när det kommer till IT-utrustning. Därför förespråkar vi också hyra framför köp. Då är det lättare att hitta en livscykel som är anpassad för sin verksamhet. Produkter kan helt enkelt lämnas tillbaka på ett säkert sätt samtidigt som man kan känna sig trygg i att de äldre produkterna inte bara skrotas, säger Per Fridberg, COO/CMO hos CloudPro och fortsätter:

– Nu har vi dessutom bra rutiner på plats så att vi kan erbjuda denna möjlighet till fler och på så vis skapa ännu mer hållbarhet kopplat till lösningar för arbetsplatser.

IT-partner med helhetsperspektiv

Som en IT-partner med ett helhetsperspektiv är det viktigt för CloudPro att erbjuda datorer och alla tänkbara tillbehör av hög kvalitet. Och det till konkurrenskraftiga priser genom partnerskap med marknadens ledande varumärken – Dell, Lenovo, HP och Apple.

Vi kan hjälpa er att sätta ihop ett standardiserat sortiment som passar er verksamhet. Du kan välja att hyra utrustningen enkelt med e-signering. Kontakta oss så berättar vi mer.

Vill du meta mer?

Per Fridberg

Försäljningschef per.fridberg@cloudpro.se +46 10 470 64 05

Du kanske även vill läsa

1 oktober, 2021

Nu flyttar CloudPro till Bryggudden

För CloudPro startade allting på Kungsgatan i Karlstad. Nu fortsätter resan i Magasin 2 på Bryggudden.

Fortsätt läsa
6 september, 2021

Liam ny i CloudPros support

IT-support med hög tillgänglighet och effektivitet är en stor och viktig del av CloudPros leverans. Nu förstärker CloudPro sitt team för ...

Fortsätt läsa
11 augusti, 2021

Anders förstärker säljsidan med erfarenhet och passion

För att fortsätta utveckla CloudPros erbjudande – för både nya och befintliga kunder – har Anders Fernqvist rekryterats som kundansvarig ...

Fortsätt läsa