fbpx
search
19 januari, 2021

Återvinning – en viktig del i CloudPros leverans

Dags att uppdatera ditt företags arbetsplatser? Då kan du vara trygg med att CloudPro tar hand om dina uttjänta produkter för återvinning och återanvändning.

Återvinning och återtag IT

Olika verksamheter har olika cykler när det kommer utrustning för arbetsplatser – datorer, skärmar och tillbehör. För CloudPro är det därför viktigt att inkludera återvinning och återtag av IT-produkter i vårt erbjudande. Det innebär att vi kan se till att, för er, uttjänt IT-utrustning återvinns och återanvänds.

Under 2020 innebar det att CloudPro tillsammans med våra kunder stod för en miljöbesparing på 6 986 kg CO₂e. Det motsvarar energi som krävs för att värma upp 28 lägenheter under ett helt år, eller driva 671 kylskåp ett år eller att köra ett helt varv runt jorden med en bil. Det visar siffror från Inrego som CloudPro valt som partner för återvinning och återtag för IT. Uppgifter därifrån visar att 73 procent av utrustningen även kommer till användning igen medan resterande produkter återvinns.

Rutiner för hållbar livscykel för IT-produkter

– I ett stort och globalt perspektiv är det inga enorma siffror, men för oss är det viktigt att inkludera rutiner för en mer hållbar livscykel när det kommer till IT-utrustning. Därför förespråkar vi också hyra framför köp. Då är det lättare att hitta en livscykel som är anpassad för sin verksamhet. Produkter kan helt enkelt lämnas tillbaka på ett säkert sätt samtidigt som man kan känna sig trygg i att de äldre produkterna inte bara skrotas, säger Per Fridberg, COO/CMO hos CloudPro och fortsätter:

– Nu har vi dessutom bra rutiner på plats så att vi kan erbjuda denna möjlighet till fler och på så vis skapa ännu mer hållbarhet kopplat till lösningar för arbetsplatser.

IT-partner med helhetsperspektiv

Som en IT-partner med ett helhetsperspektiv är det viktigt för CloudPro att erbjuda datorer och alla tänkbara tillbehör av hög kvalitet. Och det till konkurrenskraftiga priser genom partnerskap med marknadens ledande varumärken – Dell, Lenovo, HP och Apple.

Vi kan hjälpa er att sätta ihop ett standardiserat sortiment som passar er verksamhet. Du kan välja att hyra utrustningen enkelt med e-signering. Kontakta oss så berättar vi mer.

Vill du meta mer?


Du kanske även vill läsa

3 juni, 2021

Uppdrag i hela världen för Sven-Olov

Att släppa allt och kasta sig i väg till ett katastrofområde. CloudPros konsult Sven-Olov Sjöqvist tvekar inte när samtalen kommer – och ...

Fortsätt läsa
19 maj, 2021

IT-avdelning som tjänst – vägen till nöjda medarbetare

Ökad kontroll på budget för IT och betydligt större möjligheter till proaktiva insatser för din IT-miljö. Det är ett par av de största ...

Fortsätt läsa
27 april, 2021

Hållbara datacenter – så jobbar CloudPro

Hållbarhet har alltid varit ett prioriterat område när det kommer till CloudPros datacenter. Ett arbete som intensifierades under 2020 och som ...

Fortsätt läsa