fbpx
search
4 november, 2019

CloudPro AB expanderar och förvärvar X-Border AB

CloudPro AB expanderar inom drift, infrastruktur och molntjänster genom förvärv av X-Border AB. Genom förvärvet förstärker CloudPro sin ledande position och sin kompetens ytterligare.

CloudPro kompletteras av X-Border

CloudPro har 25 års erfarenhet som IT-partner och kan titulera sig bäst i Sverige när det kommer till kundnöjdhet inom infrastruktur och drift. Bolaget har med sitt huvudkontor i centrala Karlstad, 25 anställda och en omsättning på över 50 miljoner, en gedigen kundbas med kunder som Synsam, Nordic Medtest och Consortio Fashion Group. CloudPro AB är del av den starkt expansiva entreprenörsplattformen för bolag inom digitalisering, Combined Excellence AB, med bas i Karlstad.

”X-Border kompletterar CloudPros nuvarande erbjudande inom effektiva och moderna IT-infrastrukturlösningar väl. Förutom en generell förstärkning av marknadspositionen och erbjudandet ser vi med glädje fram emot att välkomna nya kompetenta kollegor”, säger Lennart Ivars, tf VD CloudPro AB. 

Stark lokal position

X-Border startade 2009 och ägs av två av sina ursprungliga grundare tillsammans med industrikoncernen O.F. Ahlmark & Co Eftr. AB., som blev delägare i bolaget 2010. Bolaget har sitt säte i Karlstad och omsatte 2018 18 Mkr med 11 anställda. Kunderna finns representerade i hela Europa och norra Afrika, inklusive en stark lokal position med kunder som BBGRUPPEN, Ahlmark Lines och Miller Graphics Group.

“Vi är mycket glada för och trygga i att få CloudPro AB som ny ägare. CloudPro AB är en stark aktör och ett erkänt duktigt spjutspetsbolag i Karlstad. Vi har mycket bra förutsättningar att utvecklas vidare tillsammans inom vårt gemensamma kompetensområde”, säger Anders Bergenheim, styrelseordförande i X-Border AB.

Tillskott i koncernens digitala ekosystem

”Combined Excellence är en koncern med fokus på aktivt ägande av expertbolag med verksamhet inom digitalisering. X-Border blir ett välkommet tillskott i CloudPro och vårt digitala ekosystem när vi bygger vidare för att, via våra expertbolag, erbjuda våra kunder det yttersta inom digitalisering. Vi stärker även vår position som största IT-koncern i Värmland med säte här samt tar ett steg vidare mot målet en miljard”, säger Rikard Boström, Segmentsansvarig Combined Excellence AB.

”Vi ska fortsätta vårda de fina relationer som X-Border har med sina kunder idag och tillsammans skapa en IT-drift och support som säkrar kundernas framtida affärer”, säger Lennart Ivars, tf VD CloudPro AB. 

Tillträdesdatum är den 2 december 2019.


För mer information, vänligen kontakta:

Lennart Ivars, tf VD CloudPro AB
Tel: +46 70 527 51 40, e-post: lennart.ivars@cloudpro.se
https://www.cloudpro.se/

Rikard Boström, Segmentsansvarig Combined Excellence AB
Tel: +46 76 855 57 13, e-post: rikard.bostrom@combinedexcellence.com
http://www.combinedexcellence.com

Anders Bergenheim, styrelseordförande X-Border AB
Tel: +46 73 800 79 99, e-post: anders.bergenheim@ahlmarks.se
https://www.x-border.se/


Du kanske även vill läsa

16 augusti, 2022

CloudPro går samman med Nethouse

Läs hela vårt gemensamma pressmeddelande här.

Fortsätt läsa
20 maj, 2022

Skapa en plan för katastrofåterläsning – webbinarium

I detta webbinarium kommer CloudPro tillsammans med en expert från Veeam berätta mer om möjligheterna med Veeam Disaster Recovery Orchestrator.

Fortsätt läsa
10 maj, 2022

Lägg bort bekvämlighet – ett måste för säker IT-infrastruktur

Från soliga Miami till värmländsk natur

Det är inte svårt att måla upp en romantiserad bild av södra Florida i USA. Sol, milslånga ...

Fortsätt läsa