search
15 maj, 2018

Fokus på lösningar för CloudPros nya konsultchef

Det är dags för CloudPro att sparka igång ett nytt verksamhetsår – och vi gör det med en ny konsultchef i organisationen.
– Jag lockades av den energi och framåtanda som finns hos CloudPro, säger Rikard Olsson som tillträdde rollen den 1 maj.

Lockades av framåtandan

Rikard Olsson kommer till CloudPro med en lång erfarenhet av IT-branschen och ser nu fram emot nya utmaningar.

– Jag är intresserad av att jobba med lösningar snarare än att sälja timmar och teknik. På så sätt känner jag att jag kommer passa in bra hos CloudPro som också vill leverera en helhet till sina kunder, säger Rikard Olsson.

– Jag lockades av den energi och framåtanda som finns hos CloudPro och sättet Combined Excellence jobbar med att renodla sina verksamheter inom koncernen. Sedan drivs jag av en entreprenörskapsanda, fortsätter Rikard.

LÄS OCKSÅ: CloudPro – högst kundnöjdhet i Sverige inom infrastruktur och drift

30 år i IT-branschen

Rikard Olsson kommer senast från Techster där han i rollen som CTO jobbade med försäljning av produkter och tjänster. Dessförinnan var Rikard IT-chef för fyra kommuner i Sydnärke (Laxå, Lekeberg, Askersund och Hallsberg). Erfarenheten av IT-branschen sträcker sig dock längre än så – bland annat genom nästan tio år på CGI i flera olika roller i Karlstad, Örebro och Arboga.

– Jag har jobbat mycket med personalutveckling och ledarskap, sedan har jag erfarenhet av IT-infrastruktur efter snart 30 år i branschen. Det innebär att jag kan förstå våra IT-konsulters vardag vilket underlättar samarbetet, säger Rikard Olsson.

Effektivare processer

Rikard Olsson kliver som sagt in i rollen som konsultchef och kommer därmed ansvara för CloudPros professional services.

– Att få in någon med Rikards erfarenhet är viktigt för oss, han kommer dessutom in i ett läge där vi kommer jobba ännu hårdare med vår digitala affärsmodell för att kunna möta våra kunders behov ytterligare. Det innebär också att vår tidigare konsultchef Jonas Olsson får en mer renodlad roll i organisationen vilket ytterligare kommer att effektivisera våra processer, säger Gurra Gustafsson, VD hos CloudPro.

Vill du meta mer?


Du kanske även vill läsa

7 mars, 2019

Nu satsar CloudPro på Azure Stack

Säker molnlagring inom Sveriges gränser genom Hosted Azure Stack – tillsammans med CloudPros dokumenterade förmåga att skapa kundnöjdhet ...

Fortsätt läsa
14 januari, 2019

Säkerhetskopiering – flexibelt och enkelt

Nu presenterar CloudPro ett upplägg för Veeam Cloud Connect. Det innebär ett upplägg med ett starkt skydd för fysiska och virtuella servrar ...

Fortsätt läsa
22 december, 2018

Robert – ny i CloudPros servicedesk

För att möta ett växande behov av snabb och bra service fyller CloudPro på med kompetens i servicedesk-teamet.

Fortsätt läsa