fbpx
search
19 maj, 2021

IT-avdelning som tjänst – vägen till nöjda medarbetare

Ökad kontroll på budget för IT och betydligt större möjligheter till proaktiva insatser för din IT-miljö. Det är ett par av de största fördelarna när det kommer till att välja IT-avdelning som tjänst.

Förutsägbara kostnader med IT-avdelning som tjänst

Oavsett om du har en stark intern IT-avdelning eller outsourcar hela din IT-drift är ”brandsläckning” en av de absolut största bovarna när det kommer kostnader direkt, eller indirekt, kopplade till IT. Det skapar inte minst till budgetmässiga utmaningar där det är svårt att förutse kostnader, månad för månad.

Vägen framåt är då att välja lösningen IT-avdelning som tjänst från CloudPro. Framför allt för mindre och mellanstora bolag som saknar en bred IT-kompetens internt. Eller som till och med helt saknar en egen IT-avdelning.

Varför ett upplägg med IT-avdelning som tjänst?

  • En större tydlighet i leveransen.
  • Säker drift av alla tjänster och applikationer för en effektiv verksamhet.
  • Kostnader för IT blir förutsägbara och jämna över tid.
  • Välj tjänster och lösningar som passar er verksamhet.

En effektiv IT-support skapar en bättre arbetsmiljö för varje enskild användare. Något som sparar tid och kostnader samt minskar frustration i organisationen.

Nöjdare medarbetare

Vår erfarenhet säger oss också att de kunder som går över till IT-avdelning som tjänst får mer nöjda medarbetare. För CloudPro skapar det dessutom större utrymme, att som IT-partner, jobba proaktivt. Inte minst för att det finns gemensamma ekonomiska incitament.

Om CloudPro, som IT-partner, kan lägga mindre tid på brandsläckning åt våra kunder får vi på vår sida mer nöjda och effektiva medarbetare. Våra konsulter brinner för att hitta moderna och effektiva lösningar anpassade för varje kund.

Med IT-avdelning som tjänst skapar du en bekymmersfri vardag anpassad efter verksamheten.

Med IT-avdelning som tjänst skapar du en bekymmersfri vardag anpassad efter verksamheten.

Att kliva över till IT-avdelning som tjänst

Identifiera nuläget tillsammans med oss – vad som fungerar bra och mindre bra när det kommer IT inom organisationen.

Skapa en tidsplan för att jobba bort en eventuell back log – vi identifierar vilka konsulter som passar för just era behov framåt.

Vi planerar tillsammans upp regelbundna avstämningar med en tydlig agenda för att hela tiden ha en uppdaterad och tydlig väg framåt.

Skapa upp en plan med fokuspunkter för proaktivt arbete.

Exempel på tjänster från CloudPro

För att vara en stark partner för outsourcing av IT-tjänster har CloudPro över tid skapat upp tjänster som är anpassade för att vara skalbara och anpassningsbara. Här är några exempel:

  • En stark supportavdelning med hög tillgänglighet som sätter sig in i er IT-miljö och som har vana av att agera ”single point of contact” gentemot applikationer från tredjepartsleverantörer.
  • Moderna och gröna datacenter där vi levererar molntjänster som är säkra och där all data lagras i Sverige. Oavsett om du väljer virtuella servrar eller co-location.
  • Hög kompetens på Microsoft 365 där vi kan se till att säkerhetskopiering genomförs regelbundet, att ni har rätt licenser och rätt antal licenser. Lång erfarenhet av större migreringsarbeten och där vi tillsammans med våra systerbolag i CombinedX har ett starkt partnerskap med Microsoft.
  • Säkra nätverk som tjänst – vi designar, implementerar, uppdaterar och sköter övervakning av nätverkslösningar. Allt till en fast månadskostnad. Vi kan också leverera internet från Stadsnätet.
  • Brandvägg som tjänst – när den extra nivån av säkerhet behövs.

Vill du veta mer?

Anders Rådman

Försäljningsdirektör anders.radman@cloudpro.se +46 10 470 64 02

Du kanske även vill läsa

16 augusti, 2022

CloudPro går samman med Nethouse

Läs hela vårt gemensamma pressmeddelande här.

Fortsätt läsa
20 maj, 2022

Skapa en plan för katastrofåterläsning – webbinarium

I detta webbinarium kommer CloudPro tillsammans med en expert från Veeam berätta mer om möjligheterna med Veeam Disaster Recovery Orchestrator.

Fortsätt läsa
10 maj, 2022

Lägg bort bekvämlighet – ett måste för säker IT-infrastruktur

Från soliga Miami till värmländsk natur

Det är inte svårt att måla upp en romantiserad bild av södra Florida i USA. Sol, milslånga ...

Fortsätt läsa