fbpx
search
18 mars, 2020

Oumbärliga IT-tjänster när du jobbar hemma

Just nu står många av oss inför ett läge där vi behöver jobba hemifrån – något som gäller för medarbetare hos CloudPro och för många av våra kunder. Därför har våra experter satt ihop 6 nyttiga tips till hemmakontoret.

IT för hemmakontoret

Packa ner laptop och strömsladd i väskan – där är hemmakontoret klart. Eller? Det finns helt klart ett antal IT för hemmakontoret som är värda att fundera på. Inte minst när det kommer till säkerhet för affärskritisk data.

  1. Säker och krypterad åtkomst med VPN
  2. Backup för Office365
  3. Optimal användning av Office365
  4. Terminalserver ger full flexibilitet
  5. IT-support som avlastning
  6. Extern skärm och utrustning för hemmakontor

 

1. Säker och krypterad åtkomst med VPN

Med en privat internetuppkoppling kommer man långt, men förmodligen inte hela vägen. Genom att använda sig av en VPN-tjänst kan dina medarbetare ansluta till företagets privata nätverk oavsett var man befinner sig. Dessutom genom en krypterad anslutning.

Detta är kritiskt för att skapa en hög grad av integritet och säkerhet när dina medarbetare jobbar med affärskritisk information. Exempelvis i ert affärssystem.

2. Backup av Office365

Även om Office365 är en perfekt lösning för hemmakontor är det klokt att lägga på ett eget lager av säkerhet genom att ta backup av affärskritisk data. CloudPro bygger sin lösning på Veeam och genom det lagras allt i Sverige, återläsningen är snabb och skapar ett extra lager av säkerhet för exempelvis Exchange, Sharepoint och OneDrive.

3. Optimal användning av Office365

Eftersom du inte behöver stå för den egna infrastrukturen är Office365 ett viktigt verktyg för att kunna jobba flexibelt. Frågor som kan uppstå nu är om alla användare har rätt nivåer på sina licenser för att kunna jobba flexibelt hemifrån, har ni rätt kunskap för att hålla möten på distans – både internt och med era kunder och partners? Där kan CloudPro stötta vid behov.

4. Terminalserver ger full flexibilitet

När man snabbt behöver ställa om sin verksamhet till hemmakontor ger terminalservrar personalen möjlighet att nå företagets alla verktyg från valfri enhet. Inget behov av bärbara datorer till alla, en enkel licenshantering, hög säkerhet och full kontroll. Jobba där du är med det du har.

5. IT-support som avlastning

Funkar inte allt som det ska? En förändring av den fysiska miljön kan självklart påverka användarupplevelsen och prestandan. Finns inte kapaciteten hos den egna IT-avdelningen, eller om ni helt saknar egen IT-organisation, kan en extern IT-support vara viktig för att hålla verksamheten igång.

6. Extern skärm och utrustning för hemmakontor

Att köpa in ny utrustning till dina medarbetares hemmakontor är såklart drastiskt. Vänd på det! Passa på att uppdatera till moderna skärmar och tillbehör i er kontorsmiljö så kan den äldre och begagnade utrustningen funka bra i kontorsmiljö.

Inte redo att låsa upp kapital och investera i utrustning som riskerar att bli omodern? Hyr utrustningen i stället för att köpa den. Vi har förmånliga upplägg, enkel digital signering och försäkringar.

Vill du meta mer?


Du kanske även vill läsa

7 juli, 2020

Tekniska lösningar från CloudPro under publikfri tävling

Utan publik ställdes höga krav på tekniska lösningar under rallycrosstävlingarna i Höljes. Allt för att kunna bjuda publiken på fartfylld ...

Fortsätt läsa
26 juni, 2020

IT-support i Karlstad – två starka organisationer blev en

Kompetensöverföring på distans under en utmanande vår. Men sedan den 1 juni har två starka supportorganisationer – CloudPro och X-Border ...

Fortsätt läsa
21 april, 2020

Hyra dator till företag – så lönar det sig

Modern utrustning och jämn utbytescykel.

Fortsätt läsa