fbpx
search
4 november, 2020

Varierande roller hos CloudPro för Julia och Pierre

En projektledare med erfarenhet av IT-support och en konsult som har ett brinnande intresse för säkerhetsfrågor. Möt två av CloudPros medarbetare – Julia Dora och Pierre Thelander.

Jobba hos CloudPro – nära kunder

För både Julia Dora och Pierre Thelander innebär deras roller hos CloudPro – a part of Combined Excellence en mångsidig vardag och möjlighet att jobba nära och lära känna sina kunder på djupet.

– Det är en kul utmaning! Dels att jobba med projektledning och vara spindeln i nätet. Men också att jobba direkt tillsammans med kunderna som utbildare och konsult. Det blir en varierande roll, jag trivs med den tekniska aspekten av jobbet så att det inte bara blir administrativt, säger Julia Dora.

– Det är varierande och utvecklande. I och med att jag jobbar med flera olika kunders IT-miljöer så krävs det att kunna anpassa sig utifrån det specifika behovet, det är spännande, säger Pierre Thelander.

Erfarenhet från IT-support

Julia har en lång erfarenhet av att jobba med IT-support. En erfarenhet som har varit viktig i den nuvarande rollen som projektledare.

– Jag har lärt mig hur man återkopplar på ett bra sätt för att det ska bli tydligt för kunden. Hur man formulerar guider ur ett användarperspektiv, något som är enkelt för mig behöver inte vara det för en användare hos en kund. Det är även viktigt att ha med sig i rollen internt, jag vet hur kritiskt det är att vi kommunicerar på ett effektivt sätt internt för att snabbt kunna stötta våra kunder vid behov, säger Julia.

Från support till stora infrastrukturfrågor

För Pierre innebär rollen som IT-konsult inte sällan att han jobbar på plats hos kunder. Det han handla om en dag stående varje vecka eller vid behov. 

– Det är kul, ofta blir man en del av deras ”gäng”. Även där blir det varierande, allt från små enkla problem med skrivare till att jobba med större infrastrukturfrågor, säger Pierre.

.

.

Mer proaktivt arbete i kunders miljö

Han märker dock av en skillnad nu är rådande omständigheter bäddar för mer distansarbetet.

– Det blir mer proaktivt arbete och mindre direkt support vilket absolut kan skapa långsiktiga positiva effekter.

Där hoppas Pierre Thelander framför allt på möjligheten att fördjupa sig i säkerhetsfrågor och nätverksdesign.

– Det kan handla om att jobba med servrar som råkat ut för ingrepp och får till en säkrare lösning. Jobba proaktivt för att undvika attacker. Sedan jobbar jag nära Alexander Norberg när det kommer till uppsättning och design och säkra nätverkslösningar, det är riktigt roligt, säger Pierre.

Ökat intresse för Teams och Microsoft 365

För Julia som bland annat jobbar med utbildningar inom Microsoft 365 märks den ökande nivån av distansarbete helt klart av.

– För min del har det fungerat bra, möten och utbildningar fungerar bra att göra via Teams. Sedan handlar det om att ha en dialog och vara flexibla, vissa kunder vill att vi är på plats och vi försöker såklart lösa det på ett säkert sätt. Sedan märker vi av ökade förfrågningar från kunder som vill ha dragningar kring Teams.

Julia Dora ansluter till CloudPro som IT-projektledare.

Julia Dora, IT-projektledare hos CloudPro.

Vill du meta mer?

Julia Dora

IT Project Coordinator julia.dora@cloudpro.se +46 10 470 65 56

Du kanske även vill läsa

27 april, 2021

Hållbara datacenter – så jobbar CloudPro

Hållbarhet har alltid varit ett prioriterat område när det kommer till CloudPros datacenter. Ett arbete som intensifierades under 2020 och som ...

Fortsätt läsa
10 februari, 2021

Combined Excellence byter namn till CombinedX

Vi digitaliserar Sverige.

Fortsätt läsa
3 februari, 2021

Ny vd för CloudPro – Anders Rådman tillträder

Combined Excellence-bolaget CloudPro AB, med huvudkontor i Karlstad, har utsett en ny vd. Anders Rådman tillträder rollen den 15 mars.

Fortsätt läsa