fbpx
search
20 november, 2019

CloudPro på plats i Seattle när SQL server 2019 presenterades

När 2019 års upplaga av PASS Summit genomfördes i Seattle fanns CloudPros Jan Lundström på plats. Här delar han med sig av sina erfarenheter från dagarna i USA.

SQL server 2019 presenterades

Dagarna innan PASS Summit släpptes nya SQL Server 2019. Givetvis var det stort fokus på detta under dagarna i Seattle. Inte minst från Rohan Kumar som var key note speaker.

– Väldigt häftigt att vara bland de första att ta del av alla nya funktioner. Känslan är att det finns väldigt mycket att hämta där. En väldigt häftig produkt, säger Jan Lundström.

– Dessutom pratade han mycket om de nya Azure-funktionerna som kommer ut. Som till exempel Cosmos DB som kan bli väldigt användbart. Inte minst när det kommer till retail och E-commerce.

Fokus på hybrid cloud – Azure Stack

Hybrid cloud, och hur det kan användas, var det också stort fokus på under PASS Summit. Givetvis intressant för CloudPro som är en av få svenska leverantörer av Azure Stack som tillåter oss att leverera Azure-funktioner ”on prem”.

Fler intressanta föreläsningar var från Glenn Berry gällande trouble shooting, optimization och performence inom SQL server. Kalen Delaney som tog upp in-memory optimized tables – en teknologi som kan förbättra prestanda hundrafalt. Samt Pedro Lopes som ingår teamet för SQL servers utvecklingsavdelning. Där handlade det framför allt om post migration tasks. Alltså saker som glöms efter en migrering där den processen analyseras för att optimera resultaten.

– Fantastiska dagar där jag har sugit åt mig väldigt mycket ny kunskap och tack vare det fått många nya spännande idéer.

Seniora IT-konsulter hos CloudPro

Jan Lundström är en av CloudPros många seniora IT-konsulter som har jobbat i olika roller i IT-branschen sedan 2000. Han har en lång rad stora IT-projekt på meritlistan och har kontinuerligt fyllt på kompetensbanken genom certifieringar och utbildningar.

– Det finns en inbyggd frihet inom ramarna för våra kunders behov. Ofta finns det en möjlighet att jobba proaktivt med kundernas IT-miljöer och en står möjlighet att påverka och utveckla. Något som är utvecklande och roligt. Det finns också en möjlighet att utveckla och utbilda sig för att hela tiden hålla sig à jour med en bransch som är under ständig rörelse.


Du kanske även vill läsa

20 maj, 2022

Skapa en plan för katastrofåterläsning – webbinarium

I detta webbinarium kommer CloudPro tillsammans med en expert från Veeam berätta mer om möjligheterna med Veeam Disaster Recovery Orchestrator.

Fortsätt läsa
10 maj, 2022

Lägg bort bekvämlighet – ett måste för säker IT-infrastruktur

Från soliga Miami till värmländsk natur

Det är inte svårt att måla upp en romantiserad bild av södra Florida i USA. Sol, milslånga ...

Fortsätt läsa
5 maj, 2022

Snabb återläsning av affärskritisk data – Veeam Disaster Recovery

Webbinarium för katastrofåterställning med Veeam Disaster Recovery – anmäl dig nu!

Fortsätt läsa