Läs om några av våra uppdrag

anva-polytech-logoAnVa Polytech


Utmaning

Att i så hög grad som möjligt och i den takt AnVa önskar, bidra till en ständig effektivisering. AnVa konkurrerar på en marknad där just ständig effektivisering är en förutsättning för framgångsrika affärer.

Lösning

AnVa har valt bort att själva bygga egen IT-kompetens. I stället har de valt att ge CloudPro förtroendet som partner och leverantör. Grunden i leveransen är den outsourcade driften av IT-infrastruktur, Servicedesk, support och LCM-avtal. Leveranserna till AnVa består av hygienfaktorerna i varje företags behov, dit räknas drift, Servicedesk och support. Till det har vi adderat en arbetsmodell som tillåter oss att vara proaktiva och agera som strategisk rådgivare löpande baserat på de nya krav som ständigt verksamheten och omvärlden ställer.

”Det här partnerskapet är verkligen ett bra exempel på hur vi på CloudPro kan möta kundens behov på ett optimalt sätt. Både över tid och vid enskilda förändringsbehov som uppstår”, säger Jan-Eric Bohm, kundansvarig CloudPro.

Resultat

AnVa har under åren klarat av flera omställningar av både mindre och större karaktär för att stärka sin position i branschen.

”Under den nära 10-åriga resa vi gjort tillsammans med CloudPro har vi kunnat fokusera helt på den egna verksamheten. Vi har ställt krav på tillgänglighet och säkerhet givetvis men också på effektiviseringar som stärker vår konkurrenskraft. Kontinuitet, kompetens och flexibilitet har varit framgångsfaktorer i leveransen. Det i kombination med information om möjligheter med ny teknik har gjort att vi själva behållit det strategiska ansvaret utan att behöva satsa på egen IT-kompetens”, säger Susanne Ljungberg, senior manager finance, IT and HR, AnVa Polytech.

Om AnVa

AnVa Polytech är en kvalificerad partner inom utveckling och tillverkning av formade elastomera produkter gjorda av gummi, silikon och termoplastiska elastomerer, med hög kompetens hela vägen från idé till leverans av tjänst och produkt.

halens-logoHalens

Utmaning

För att fortsätta leda marknaden ställs höga krav på flexibla on-demand-lösningar med möjlighet att skala upp vid behov, i samband med tillväxt, expansion eller särskilt besöksintensiva perioder. På så sätt kan man på bästa sätt utnyttja potentialen i sin digitala affär, utan att ta på sig stora fasta kostnader.

Snabbhet i sajterna, hög tillgänglighet och minimal nedtid är helt kritiskt för att ge en bra kundupplevelse och maximera försäljningen i de digitala kanalerna.

Lösning

CloudPro driftar stora sajter som Halens och Cellbes med fullt fokus på att tillhandahålla en bra, och helt affärskritisk, e-handelsupplevelse. Vi har sedan 2004 varit med från att göra teknisk ”due diligence” på den tidigare plattformen, till förslag på ny skalbar plattform, strategi kring utveckling och teknisk support, bland annat. Och vissa tjänster har vi tillsammans valt att outsorca, vilket tillsammans med arbete mot elastic cloud låter Consortio Fashion Group hålla flexibilitet och skalbarhet i centrum.

Resultat

Halens.se har bland kammat hem utmärkelser flera år i rad i Internetworlds Topp100, både som Sveriges bästa E-handelssajt och som bästa sajt alla kategorier.

”I CloudPro har vi hittat en flexibel, pålitlig och kompetent partner som engagerar sig i vår fortsatta utveckling. Det innebär att vi får det stöd vi behöver, vilket i förlängningen genererat ökad försäljning och inte minst Topp 100-utmärkelser de sista åren”, säger Freddy Sobin, VD och koncernchef för Consortio Fashion Group.

Consortio Fashion Group, som ligger bakom ledande E-handelssajter som Halens, Cellbes och Bubbleroom är en av Europas ledande E-handlare med omsättning på ca 1,3 miljarder SEK och närmare 450 anställda.

”Vi har alltid byggt vår leverans runt kundens behov med en stor grad av flexibilitet. Tillsammans med Consortio Fashion Group tar vi det ett steg längre och levererar den egna miljöns möjligheter med den outsourcade miljöns skalfördelar, det är definitivt nyckeln till vår gemensamma framgång”, säger Rikard Elofsson, CTO, CloudPro.