fbpx
search

Driftpartner för Azure

SwedeTime levererar ett komplett bemanningssystem och behövde en driftpartner med hög kompetens i Microsoft Azure. Valet föll då på CloudPro.

Driftpartner med fokus på Azure

När SwedeTime behövde en ny driftpartner fanns en tydlig kravbild. Utifrån ett specifikt case växte ett djupare samarbete fram. Där CloudPro fick rollen som driftpartner i Microsoft Azure.

– Vi skapade snabbt en relation och fick den stöttning och rådgivning vi behövde. Det fanns ett behov av kompetens av Microsoft Azure och en partner som kunde sätta sig in i vår miljö, det fick vi i CloudPro, säger Per Appelgren, CTO hos SwedeTime.

Lagring av data i Sverige

Samarbetet inleddes då en kund till SwedeTime utifrån lagkrav krävde lagring av data i Sverige. Kundens miljö i Swedetimes bemanningssystem flyttades över till CloudPro VPS. Utöver det finns ytterligare ett pilotprojekt i CloudPros miljö. Planen nu är att fortsätt att utveckla samarbetet.

Per Appelgren, CTO hos SwedeTime

Per Appelgren, CTO hos SwedeTime

– Flera konsulter hos CloudPro har blivit insatta i vår miljö och vi har fått en driftpartner när det kommer till frågor runt Microsoft Azure. Just när det kommer till Azure finns stora utvecklingsmöjligheter som till exempel licenshantering. Vi har även fått hjälp med mer komplexa frågor som rör SQL databaser. Utöver det finns andra frågor på agendan för att fördjupa samarbetet, säger Per Appelgren.

Höga krav på IT-miljön

SwedeTime är baserat i Uppsala och levererar ett bemanningssystem som en molntjänst. Där kan kunderna få en lösning som är helt behovsanpassad och tjänsten innehåller bland annat schemaläggning, tidrapportering, och bemanning. SwedeTime har satsat på ett system med hög prestanda som ska vara snabbt och enkelt att använda. Därmed ställs höga krav på IT-miljön.

– För oss är det roligt att jobba med en kund som är öppen och framåtsträvande. Det började som sagt med ett ganska avgränsat problem, men växte snabbt ut till ett partnerskap där vi fick agera rådgivande. Framför allt som i rollen som driftpartner i Microsoft Azure. Vi känner ett stort förtroende från SwedeTime och det är då vi tillsammans kan skapa och utveckla bra lösningar, säger Rikard Elofsson, CTO, hos CloudPro.

Vill du veta mer?

Rikard Elofsson

Driftchef rikard.elofsson@cloudpro.se +46 10 470 64 06
Din IT-avdelning för en enklare vardag

IT-avdelning

Kundanpassade lösningar till hög kvalitet, duktiga konsulter och en tillgänglig IT-support. Utöver det en lång rad av tjänster och produkter. Det gör CloudPro till ett självklart val av IT-partner i Karlstad och Värmland.