fbpx
search

Driftsäker colocation

Hög tillgänglighet och svarstider som lever upp till förväntningarna. Det var kraven från Nordic Medtest AB när de flyttade sin hårdvara till CloudPros datacenter.
– Det har varit helt problemfritt, säger Torbjörn Wiger, infrastrukturansvarig hos Nordic Medtest.

Driftsäker colocation

Nordic Medtest sökte driftsäker colocation för sin hårdvara. Valet föll på CloudPros moderna och säkra datacenter i Karlstad. Ett år in i samarbetet med CloudPro möter leveransen alla de högt ställda kraven.

– Det har varit helt problemfritt, det är nästan så att man glömmer bort att vi har vår utrustning där. Sedan vi flyttade in har det inte varit ett enda avbrott. Vi har bara behövt göra sporadiska besök i datacentret, det har tuffat på helt enkelt, säger Torbjörn Wiger, infrastrukturansvarig hos Nordic Medtest.

– Vi upplevde dessutom att vi fick väldigt bra support från CloudPro under etableringsfasen, fortsätter Wiger.

Höga krav på datacenter

Samtidigt som det förra avtalet gick ut lade den förra leverantören ner sin verksamhet. Valet på partner för driftsäker colocation föll på CloudPro.

– Vi ville försäkra oss om att vi inte hamnade hos ett ”garderobsföretag”. Vi ville helt enkelt ha lite klass på det datacenter vi skulle flytta till. Dessutom med höga krav på redundans, säkerhet, tillgänglighet och svarstider, säger Torbjörn Wiger.

– Det har varit oerhört smidigt när man är på plats, bara att blippa sin tagg för att komma in och för att öppna racken. Dessutom är det en trevlig miljö att jobba i, fortsätter Wiger.

Nordic Medtest valde driftsäker colocation hos CloudPro

Nordic Medtest utför testning och kvalitetssäkring av e-tjänster och IT-infrastruktur inom vård och omsorg.

När det behövts har dialogen och samarbetet fungerat bra mellan Nordic Medtest och CloudPro.

– En gång per år genomförs en ISO-revision och senast blev det med kort varsel. Då ville de kolla på vårt datacenter och ställa frågor, då fanns Rikard Elofsson och CloudPro med och stöttade oss i den processen och var väldigt tillmötesgående, ger Torbjörn Wiger som ett exempel.

Flexibel drift och experter på molnlösningar

CloudPro strävar efter att alla våra kunder ska få en flexibel drift för sin colocation i ett modernt och säkert datacenter. Vi strävar även efter att vara en trygg punkt och en strategisk partner för att kunna skapa affärsnytta hos våra kunder. Då är ett kundnära förhållningssätt alltid utgångspunkten i vår leverans.

Vi brinner för att skapa kundnöjdhet – och vi har lyckats sedan dag ett. Genom kundanpassade lösningar för outsourcing av IT och ett flexibelt förhållningssätt kan våra kunder fokusera på sin kärnverksamhet och låta IT vara ett verktyg snarare än en tröskel.

Vill du veta mer?

Rikard Elofsson

Driftchef rikard.elofsson@cloudpro.se +46 10 470 64 06

Colocation

På ”utryckningsavstånd” från vårt huvudkontor – på varsin sida av Karlstad och Klarälven – har vi två moderna datacenter i ändamålsenliga lokaler.