fbpx
search

Ett långsiktigt vägval

Kontinuitet och rådgivning har varit avgörande faktorer när LBC Värm-Dal AB valt outsourcing av IT med CloudPro som leverantör.

Långsiktig IT-partner

Utan en egen intern IT-organisation har LBC Värm-Dal AB valt CloudPro som långsiktig IT-partner. Det handlar om en helhetsleverans där CloudPro ansvarar för driften av hela IT-miljön.

– Senaste steget på den resan är att LBC Värm-Dal har gått över till ett helt serverlöst kontor där de i stället via VPN jobbar mot virtuella servrar i våra moderna datacenter. På så sätt får de även ta del av viktiga säkerhetsfunktioner som patchning av servrar, backup och övervakning. Dessutom har tre kontor och ytterligare ett antal andra mindre lokaler. Nu finns de ”samlade” digitalt, berättar Morgan Sundkvist, senior drifttekniker hos CloudPro.

CloudPro är långsiktig IT-partner till LBC Värm-Dal.

En relation som håller över tid

Morgan Sundqvist har en lång kundrelation med LBC Värm-Dal och just den kontinuiteten och möjlighet till proaktiv rådgivning är något som Ulf Åsberg, VD för LBC Värmd-Dal, värdesätter.

– Det finns en kunskap och kännedom om vilka behov vi har och hur vi jobbar, det är oerhört värdefullt. Alla frågor som rör IT diskuterar jag med CloudPro, vilka lösningar vi behöver och vilka problem som behöver lösas. Den kontinuiteten är viktig, säger Ulf Åsberg och fortsätter:

Vi har aldrig haft någon internt IT-ansvarig. När jag var ansvarig för ekonomi så hamnade den biten hos mig och gör väl fortfarande vare sig jag vill eller inte. Så som vår organisation ser ut har vi inte utrymmer för en egen IT-avdelning, även om vi omsätter en hel del. Ska man då ha en egen server som står någonstans måste den skötas om och uppdateras. Därför känns det skönt att vi har flyttat allting till CloudPros datacenter. Och jag måste säga att det fungerade bra från dag ett, även om det såklart alltid är en viss startsträcka. Men när vi väl tog steget över hade vi verkligen full support och backup.

Stark lokal IT-partner

CloudPro är en långsiktig IT-partner i Värmland och del av en koncern – CombinedX – fylld av digitaliseringskompetens. Som lokal IT-partner jobbar vi hårt för att skapa en vardag hos våra kunder där IT ses som ett verktyg för att nå verksamhetens mål. Det handlar om att skala bort onödiga störningsmoment, säkerställa att alla system rullar när de ska och på ett optimalt sätt. Då är en tillgänglig IT-support en viktig komponent. Våra supportkonsulter är dessutom vana att jobba på plats hos våra kunder.

Vill du veta mer?

Morgan Sundkvist

Senior drifttekniker & säljare morgan.sundkvist@cloudpro.se +46 10 470 64 90

En genomtänkt plan för din IT-säkerhet

Det finns inte en mall, en åtgärd eller ett facit för att skapa en säker IT-miljö. Alla verksamheter har sina egna utgångspunkter. Gemensamt är dock att det krävs en genomarbetad plan som dessutom är förankrad genom hela organisationen.


Läs mer